Energi

Sådan skriver du en investeringspolitikerklæring

En investeringspolitikerklæring (IPS) er et dokument, der formulerer en investors mål, risikotolerance og investeringsstrategier. IPS fungerer som en køreplan for at hjælpe en investor med at holde styr på sporet og træffe informerede beslutninger om deres portefølje.

 

Der er et par nøgleelementer, der bør inkluderes i en IPS:

 

  1. Investeringsmål: 

Hvad er dine mål for de penge, du investerer? Forsøger du at vokse din rigdom, generere indkomst eller bevare kapital? og du vil have mere kontrol over din pensionsopsparing, så besøg denne side aktieskole.com/nordnet/

 

  1. Risikotolerance: 

Hvor stor risiko er du villig til at påtage dig? Din risikotolerance bør være baseret på dine mål, tidshorisont og personlige forhold.

 

  1. Investeringsstrategi:

 

 Hvad er din strategi for at nå dine investeringsmål? Vil du investere i aktier, obligationer, investeringsforeninger eller andre aktivklasser?

 

  1. Tidshorisont: 

Hvornår planlægger du at bruge de penge, du investerer? Hvis du har brug for pengene før, bliver du nødt til at påtage dig mindre risiko.

 

  1. Personlige forhold:

 Hvad er din nuværende økonomiske situation? Har du en stabil indkomst, andre investeringer og en behagelig nødfond?

 

  1. Gennemgangsproces: 

Hvor ofte vil du gennemgå din IPS? Det er vigtigt at gennemgå dine mål og risikotolerance med jævne mellemrum for at sikre, at de stadig er i overensstemmelse med dine forhold.

 

IPS bør revideres mindst årligt, og oftere, hvis der er store ændringer i dine livsbetingelser.