Hvis du gerne vil skåne klimaet, er der naturligvis mange tiltag, som du kan give dig i kast med. Du kan blandt andet nedsætte dit tøjforbrug og være mere opmærksom på, hvad du putter i munden. Men hvad du måske ikke lige havde overvejet er, at det også kan hjælpe klimaet med hulmursisolering af huset.
Hvad har hulmursisolering og klima med hinanden at gøre?
Umiddelbart kan det virke som om, at klima og hulmursisolering ligger utrolig langt fra hinanden. Dog har de to fænomener mere til fælles en som så. Der er nemlig en stor sammenhæng mellem hulmursisolering og hvor klimavenligt dit hus er at varme op.
Ved hjælp af hulmursisolering vil dit hus nemlig blive bedre til at holde på varmen. Dette betyder, at du skal bruge mindre energi til at varme dit hus op. En mindre energiproduktion fører også til en mindre udledning af kuldioxid, alt efter hvilken energikilde du gør brug af i din bolig.
Hulmursisolering er godt for din varmeregning
Ikke nok med at hulmursisolering er fornuftigt i forhold til et klimaperspektiv, det kan ligeledes forsvares ud fra et økonomisk perspektiv. Naturligvis koster det nogle penge at få hulmursisoleret din bolig, men disse penge kan faktisk relativt hurtigt tjene sig ind i forhold til de penge, som du sparer på din varmeregning
Få tilbud på hulmursisolering, hvis du er interesseret i at bruge færre penge på varme hver måned. Når der skal bruges mindre energi til at varme din bolig op, betyder det nemlig også, at du skal betale for en mindre mængde af energi. Dermed bliver din varmeregning altså billigere.
Øger værdien af huset
Skal vi forblive i det økonomiske perspektiv, er en hulmursisolering ligeledes med til at øge værdien af din bolig. Med hulmursisolering vil du nemlig få et bedre energimærke, og dette er attraktivt for en fremtidig køber.
På den måde kan man nemlig se, at varmeregningen vil være forholdsvis lav. Dette er naturligvis en faktor, som man som køber er interesseret i.
Klimavenlig opvarmning
Når der er tale om, at hulmursisolering er godt for klimaet, er det naturligvis ikke fuldstændig sort-hvidt. Hvor klimavenlig opvarmningen af dit hus er, kommer også an på, hvilken varmekilde du gør brug af.
Ved nogle typer af produktion af energi bliver der nemlig udledt kuldioxid, mens solenergi er et eksempel på en energiform, hvor produktionen ikke forurener. Uanset hvilken varmekilde du har i dit hjem, kan energiforbruget dog nedsættes ved hjælp af hulmursisolering.
Hvilke varmekilde skal du vælge?
Det er ikke altid let at vide, hvilken varmekilde du skal vælge, hvis du både vil træffe din beslutning på baggrund af et klimamæssigt og et økonomisk grundlag. Først og fremmest er det ikke sikkert, at du har frit valg på alle hylder. Eksempelvis er det ikke alle steder, hvor der er mulighed for naturgas.
Der er altså flere faktorer, der spiller ind, hvis du skal vælge den bedst mulige varmekilde. Derfor kan det godt betale sig at blive klogere på emnet, så du kan træffe et mere kvalificeret valg.