Hus og hjem

Spar penge og spar på miljøet

Det kan ofte virke modstridende at fyrre op i varmen om vinteren og stadig anse sig selv som et miljøvenligt og miljøtænkende individ. Der findes mange hjem der ikke har miljøvenlige varmekilder i hjemmet, og det vil være en klar fordel at kigge efter en mere miljøvenlig varmekilde, som for langt de fleste også vil være godt for pengepungen i længden.

Vent med at tænde for varmen

Vi bruger alle sammen varme når vinteren begynder at trænge sig på i gode gamle Danmark, og det er der selvfølgelig en god grund til, da vi til tider kan opleve enorm kulde herhjemme. Langt de fleste tænder for varmen i oktober måned, men det kan sagtens betale sig at vente med at tænde for varmen. Det vil både hjælpe miljøet men også hjælpe på den varmeregning der dukker op en til to gange om året, så det er bare at have tålmod.

Det er langt nemmere end du tror at vente med at tænde for varmen, det handler i bund og grund om at have nogle lækre tæpper, varme sokker og selvfølgelig have den varme te klar. Der kan til tider blive koldt i hjemmet når varmen ikke er tændt, men det kræver ikke meget mere end en trøje for at komme kulden til livs.

Skift fyret og bliv mere miljøvenlig

Mange hjem i Danmark vil have gavn af at foretage en vurdering af deres varmekilde, da mange kilder med fordel kan udskiftes med et træpillefyr, som både er økonomisk billigere og mere miljøvenligt. Det er typisk billigt at installerer et træpillefyr og have det i drift, og anses som den bedste erstatning til oliefyr.

Dansk energi forventer at træpillefyr bliver mere populære og udbredte grundet den miljøvenlige og billige løsning der kan bruges af alle der vil varme deres hus op med god samvittighed. Fyret kan endda blive mere miljøvenligt, da der findes mange miljøvenlige løsninger af træpiller, som f.eks. er produceret af spildproduktet ved anden træproduktion. Du kan læse mere om træpiller lige her.

Ved træpillefyr kræver lovgivningen, lige som med andre typer af fyr, at skorstenen tjekkes af en skorstensfejer mindst en gang om året, og at selve fyret bør efterses af med 1 – 2 års mellemrum. Det giver lidt årlige udgifter til skorstensfejer, men ikke noget der ikke allerede er tilstede ved andre dyr der har skorsten.

Invester i det nye fyr

Det er en større investering at skulle udskifte husets fyr, og det er ikke sikkert at du lige står med det fulde beløb til udskiftningen, men træpillefyret kan ofte spare dig mange penge i det lange løb. Det er vigtigt at være opmærksom på funktionelle- og pynteinvesteringer, da funktionelle investeringer ofte vil hjælpe med at spare penge i længden og derved vil tjene sig selv hjem.

Det er muligt for alle at optage et lån, som du kan finansierer udskiftning af fyret, men det er ikke sikkert at du i banken har mulighed for at låne pengene. Det er i den situation en god idé at kigge på pantebrevslån som kan hjælpe med at finansiere dit nye varmeanlæg i hjemmet. Pantebrevslån fungerer ved at långiveren får pant i din ejendom, sådan så de er sikre på at få deres penge i tilfælde af at du ikke kan betale lånet tilbage. Du kan læse mere om pantebreve ved at klikke her.