En varmepumpe – den miljørigtige varmeløsning

Dette indhold er sponsoreret 

Når det kommer til helbredet på vores planet er der intet som er ubetydeligt, og det er derfor vigtigt at vi alle står sammen. Klimavenlighed starter ofte i hjemmet, og begynder med at man ændrer sine egne vaner for at beskytte naturen og nedsætte CO2’en. En af måderne man kan ændre sit energiniveau i hjemmet på er at skifte sin varmeløsning. En varmepumpe er mere miljørigtig end mange af alternativerne. En varmepumpe luft til vand vil kunne reducere dit hjems CO2 udslip markant end et oliefyr vil eller en elvarme-løsning. 

Læs mere om varmepumpen og hvordan den kan hjælpe planeten nedenfor.

En varmepumpe vil reducere energiforbruget i hjemmet 

Grunden til at varmepumpen er god for miljøet er at den vil bruge mindre energi på at varme dit hjem op end mange andre løsninger tilgængelige i øjeblikket. Den mængde energi brugt til at varme dit hjem op vil i det lange løb hjælpe planeten positivt. Producenter og undersøgelser af varmepumper kontra el og fyringsløsninger at den gennemsnitlige husstand vil reducere deres energiforbrug med mellem 15-20% ved udskiftning til en varmepumpe. Det er en markant reducering af energi, hvilket vil betyde, at man vil kunne spare penge samtidig med at man beskytter planeten. 

En varmepumpe kan virke dyr i pris, men over en årrække vil den betale sig hjem og den vil samtidig være med til at beskytten jorden – det er med andre ord en fremtidsinvestering. 

Energitilskuddet fungerer til energivenlige renoveringer

Danmark er et priviligeret land, som gør meget for at danskerne skal nedsætte deres energiniveau og beskytte vores plant. Dette sker ved mange forskellige tiltag, men det sker blandt andet også fra offentlighedens pres på at komme med energivenlige løsninger. En af målsætninger til 2030 for Danmark er at reducere vores energiforbrug med 50%, hvilket Danmark skal komme i mål med ved bl.a. Energitilskuddet. 

Energitilskuddet er et tilskud til private, hvis de laver energivenlige renoveringer i deres hjem. Det kan være isolering af taget, udskiftning af varmekilde til varmepumpe eller få bedre vinduer og døre i hjemmet. Det er med andre ord muligt at få et tilskud til den næste varmepumpe, så længe du opgraderer energimæssigt. 

Dette er derfor endnu mere en grund til at investere i en varmepumpe. Man  beskytter vores planet, samtidig med at privatøkonomien vil blive forbedret, da den nedsætter det årlige energiforbrug markant.